WIST JE DAT,

... u hier alles kan plaatsen zoals een jubileum, buurtfeest, geboorte, huwelijk of iemand in de kijker zetten enz..stuur ons gewoon een mailtje met eventueel een foto, en dat is alles!.

We ook een "facebookpagina" hebben waar je alles kan melden of bespreken, of er op reageren. Klik daar op "vindt ik leuk " in de banner als je wil .
De foto's van het teerfeest met aansluitend het bal van Fanfare "De Vrije Burgers" en die van de week van de smaak staan in ons fotoalbum , met dank aan Monneke  ( fotopagina )
Koor van topklasse voor Kerstconcert
Hardverwarmend, wervelend, ontroerend mooi, vitaminen voor de ziel…. zo wordt de muziek die White Coffee brengt, meer dan eens omschreven. De naam “White Coffee” vindt zijn roots in de mix van Afro-Amerikaanse invloeden (“zwarte” gospelmuziek) en “blanke” stemmen. Oorspronkelijk gestart met een ruim repertoire aan gospels is dit inmiddels uitgebreid met tal van Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige liederen. Ook liederen in andere talen zijn hen niet vreemd. Kenmerkend is hun enthousiasme, de ambiance en het plezier dat ze in hun samen-zingen leggen. Ze zullen jullie zeker raken met de bezieling en de ‘schwung’ die voor hen zo typisch is.
Karine Calomme, dirigente en professioneel pianiste, brengt magie in deze groep van enthousiaste en gedreven mensen. Zij heeft het talent om muziek zo intens te laten beleven, dat het meer wordt dan louter de som van het geheel.
Met een bezetting van liefst 55 leden zullen ze er vrijdag staan... Niet te missen!
Dit concert zal doorgaan op vrijdag 1 december 2017 om 20.30 uur in de kerk van Koningshooikt. Kaarten kosten 10 euro en deze zijn te verkrijgen in VVK krantenwinkel Het Nieuwspunt of aan de kassa.
Info: dorpsraad@koningshooikt.be of op het nummer 0478/93.88.06 (Dirk Frans)
meer info

De foto's van de boekvoorstelling van Pater Jul en de opening van het fotosalon va Diafo staan online
Klik hier
GEZINSBOND KONINGSHOOIKT
*Op 9 december Comedy-avond “Katten, kronkels en kanonnen”
in de Jutteneer Dorpsstraat 111 Koningshooikt om 20 u.
Drankje en hapje te verkrijgen ter plaatse . Prijs 8 euro in voorverkoop.
Tijdens “Katten, kronkels en kanonnen” neemt Chantal Curinckx je mee in een heuse en soms zelfs helse tocht door de lachende en minder lachende periodes in haar leven, de ups en downs van daten en ook haar grote legerdroom mag zeker niet ontbreken! Wie denkt dat het alledaags leven geen spektakel kan zijn, kan maar beter plaats houden in zijn agenda want zij is klaar om je het tegendeel te bewijzen!
Inschrijven voor de comedyavond bij Y. Konings voor 1 december via overschrijving op rek.nr. BE81 7332 2013 1224 met vermelding aantal pers. of cash Tallaart 7 KH.
Indien men ter plaatse betaald 9 € Gelieve tijdig in te schrijven , de plaatsen zijn beperkt!
Leden gezinsbond krijgen een gratis drankje
Fanfare de Eendracht richt haar jaarlijks nieuwjaarsconcert in op zondag 7 januari 2018 ( meer info )
Trage Wegen biedt je een tweede kans om kennis te maken met de bankenroute (ca 5km). Woensdag 25 oktober vertrek je om 14u aan De Waaier met een gids van onze werkgroep. Vijf nieuwe bijkomende banken maken het ook voor minder geoefende of herstellende stappers mogelijk mooie hoekjes van Hooikt te ervaren. Doe mee! ( meer info )
Het jaarlijks terugkerend foto en digi salon van onze Hooiktse fotoclub DIAFO komt er weer aan
klik hier voor meer info
Verkoop- of verhuurplannen?
Het plaatselijke vastgoedkantoor Vastgoed Gysemans te Koningshooikt, Koningsplein 20 (in de Voormalige pastorij vlak naast de Apotheek)
heet u van harte welkom iedere zaterdag voormiddag tussen 9 - 12uur.
Tot zaterdag! Had u liever persoonlijk een afspraak? Bel: 0495/24 34 44.
Met vriendelijke groet, Kristel Gysemans, Vastgoedexpert.
Herfst nodigt ons uit om te genieten van oogstrelende kleuren. Gouden kleuren verschijnen. Trage wegen leiden ons meestal langs de mooiste hoekjes. Gepast seizoen om de buurtwegen in de kijker te stellen op de Dag van de Trage WEg op zondag 15 oktober. In de namiddag plannen we een leuke inwandeling van een route rijkelijk voorzien van zitbanken. Meer weten? Ga door naar ‘verenigingen’ - ‘trage wegen’ voor alle weetjes hierover.
Het schepencollege heeft beslist om boven enkele zebrapaden verlichting te plaatsen.
Het gaat om volgende zebrapaden: Berlaarsesteenweg aan de Pastoriestraat, Lispersteenweg aan de de stadsvesten, Antwerpsesteenweg aan de bushalte, Mechelsesteenweg aan de Pieter Breugellaan,
in Koningshooikt aan de Dorpsstraat en Mechelbaan aan het kruispunt met de
Sander De Vosstraat.

De stad raamt de totale kostprijs op 22.100 euro.
...Valt 30 km binnen je wandelbereik? Trage wegen knutselden voor jou een boeiende, verrassende tocht in mekaar langs de mooiste plekjes en over de groenste paden tussen Lier en Antwerpen. Overtuig jezelf en ga voor meer info naar de pagina van trage wegen.