Corona maakte dat heel wat mensen bewust kiezen voor een jaartje staycation. Maar het zou geen zomer zijn als daar niet enkele zorgeloze vakantiedagen bijhoren waar genieten bovenop het lijstje staat. Daarom staken Evi van Gebroeders Vercammen en Anja van Het Looks de koppen bij elkaar met een uniek aanbod als resultaat: Picknick op ’t veld. 
Van 1 tot 31 augustus, en als de weergoden ons goed gezind zijn ook nog in september, kan je elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag op de velden van Gebroeders Vercammen aan Tallaart in Koningshooikt genieten van een lekkere picknick. Het heerlijke picknickpakket (min. voor 2 personen) bestaat uit gezond en lekker eten.
Door een samenwerking met enkele lokale handelaars is het samengesteld uit lokale producten en/of producten afkomstig van de lokale handelaars: 2 vruchtensapjes, 2 worstjes, 1 lookske (donker breekbrood), een kaasassortiment van hoevekazen met noten en vruchten, snoeptomaatjes, parelcouscous met groentjes, fruitsla en artisanaal gebakken koekjes. Als toetje kan je een uitgestippelde wandeling met akkerbingo langs de Tallaartse velden maken. Voor wie wil is er bovendien nog de mogelijkheid om rond te dwalen in het maïsdoolhof. 

De opbrengst van ‘Picknick op ’t veld’ gaat integraal naar Zorgboerderij Tallaart vzw. De zorgboerderij biedt een waardevolle tijdsbesteding aan mensen uit kwetsbare groepen.

Picknick met wandeling: €25 per persoon, kinderen onder de 12 jaar €15 euro, gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar. Vooraf reserveren kan via HYPERLINK "http://www.gebroedersvercammen.be" www.gebroedersvercammen.be
en is verplicht min.2 dagen vooraf. Bij slecht weer kan men de picknick afhalen om thuis op te smullen.

Maïsdoolhof: €5 per persoon
Meer info: Evi Van Camp,
HYPERLINK "mailto:evi@gebroedersvercammen.be" evi@gebroedersvercammen.be of tel. 0485 182 614
Verlofperiodes :

Dr.Guy Peeters

Vanaf heden en door de aanhoudende corona dreiging zijn de consultaties bij dr.Peeters enkel op afspraak. Gelieve voor de middag telefonisch een afspraak te maken. Huisbezoeken blijven onveranderd

Kapsalon Haarmode LG
van 15/09/2020 tot 19/09/2020 en van 10/11/2020 tot 14/11/2020

Apotheek Van De Weyer
van 10/08/2020 tot en met 23/08/2020

De Lepeleer
van 15/08/2020 tot en met 02/09/2020 terug open op 03/09/2020 om 09.00u

Bakkerij Van Helmont          
van  03/08/2020 tot en met 24/08/2020FOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND KONINGSHOOIKT (juli -augustus)
Net zoals vorige zomer organiseert Gezinsbond Koningshooikt een fotozoektocht.Je kan de formulieren en de route vinden op onze facebookpagina . Vertrek op het Koningsplein (een 5-tal km)De volledige foto’s in kleur evenals ook de route  kan je bekijken op deze link
Wat
zie je op de foto’s? Waar zie je dit? Stop je antwoorden ten laatste 2 september 2020 in de brievenbus bij Sander De Vosstraat 86A, Koningshooikt. De winnaars verschijnen op onze facebookpagina en worden per mail verwittigd.
Doe zeker mee - gratis deelname
Beste Hooiktenaars,
Sinds 2014 bestaat er in Koningshooikt een BuurtInformatieNetwerk.
BIN MIDDEN start vanaf 20/02/2020. Het netwerk telt al vele deelnemers en omvat volgende straten: Liersebaan ( tot aan nr 175) Leliënlei, Schoolstraat, Beekstraat, Bernard V.Hoolstraat, Wijk achter de kerk, Dorpsstraat, Koningsplein en de Mechelbaan ( kant met pare nummers ) tot aan het sterreke.
U kan steeds aansluiten bij onze BIN MIDDEN via mail hellemans.steven@gmail.com
Onze BIN is een samenwerking tussen de buurtbewoners, de stad Lier en de lokale politie Lier. De informatie-uitwisseling tussen de BIN-leden en de politie wordt vastgelegd in een verwittigingssysteem. Dit betekent dat als je een verdachte handeling of een misdrijf ziet, je dit meldt aan de 101-centrale. De centrale verzendt dan via de telefoon tegelijkertijd een bericht aan alle andere BIN-leden. Dit spraakbericht bevat een aantal preventieve tips. Op basis van je melding zal de 101-centrale een politiepatrouille ter plaatse sturen zodat de BIN-leden bijkomende informatie krijgen. De bedoeling is de criminaliteit in te perken en de veiligheid van de inwoners te verbeteren. Preventie en sociale controle zijn de basisgedachten. En dit met een minimum aan inspanningen!
Deelname is gratis en vrijblijvend!
Hellemans Steven        Commissaris Marc Simons
BIN-coördinator             Lokale Politie Lier
Veleau is de verzamelnaam van enkele provinciale fietsroutes die je meevoeren langs idyllische plekjes in de buurt van water. Dit jaar lanceert de provincie Veleau Jutse Plassen. Een mooie fietstocht van 30 kilometer door Koningshooikt, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De route vertrekt aan de Jutse Plassen en brengt je langs de vallei van de Itterbeek tot aan de monding in de Nete. Daarna gaat het stroomopwaarts door de valleien van de Goorbosbeek en de Dorpsbeek, tot je ten slotte weer aan de Jutse Plassen bent.

meer info op deze website
...Valt 30 km binnen je wandelbereik? Trage wegen knutselden voor jou een boeiende, verrassende tocht in mekaar langs de mooiste plekjes en over de groenste paden tussen Lier en Antwerpen. Overtuig jezelf en ga voor meer info naar de pagina van trage wegen.