WIST JE DAT,

... u hier alles kan plaatsen zoals een jubileum, buurtfeest, geboorte, huwelijk of iemand in de kijker zetten enz..stuur ons gewoon een mailtje met eventueel een foto, en dat is alles!.

We ook een "facebookpagina" hebben waar je alles kan melden of bespreken, of er op reageren. Klik daar op "vindt ik leuk " in de banner als je wil .
Koningshooikt organiseert 42ste jaar- en rommelmarkt

Op zondag 23 juni organiseert de Dorpsraad Koningshooikt vzw voor de 42ste keer een jaarmarkt, inclusief rommelmarkt en kermis. Op deze “Jutse feestdag” is iedereen welkom tussen 9.00 en 16.00 uur.

Vanaf het Koningsplein tot halverwege de Liersebaan en via de Schoolstraat en de Bernard van Hoolstraat terug richting centrum, zorgen om en bij de 350 standhouders voor een geanimeerd traject langs de markt en rommelmarkt. Van zodra de molens en kraampjes van de kermis op de Laag openen, kunnen de kinderen er hun hartje ophalen. Nadien kan u gezellig blijven hangen in de talrijke drank- en eettenten. Parkeren is immers gratis op de parkings van Van Hool, vlak bij de (rommel)markt.

Het belooft opnieuw een bruisende editie te worden.

Er is de tentoonstelling op “het schoon verdiep” van het gemeentehuis. Dit jaar staat die in het teken van Congo. Hooiktenaar Jan Alpaerts werd er geboren en woonde er tot zijn zestiende. Sindsdien reisde hij meermaals terug naar Kolwezi en werd er geconfronteerd met de erbarmelijke levensomstandigheden van de Congolese bevolking. De koloniale tijd vergelijken met het heden wil hij niet. Met de tentoonstelling wenst hij het land - dat vandaag zonder ontwikkelingshulp niet vooruit geraakt - voornamelijk onder de aandacht brengen. Congo verdient beter. Via de  tentoonstelling grasduinen we door Jans verleden en krijgen we een beeld van waardevolle en minder waardevolle kunstvoorwerpen uit de Congolese provincie Katanga.

Naar jaarlijkse gewoonte vermaakt de lokale toneelvereniging HOP de aanwezigen op het Koningsplein en om 11.00 uur verwachten we de kinderen aan het gemeentehuis voor de snoepworp. We voorzien alvast genoeg leuke prijzen.

Ter hoogte van Dienstencentrum De Waaier zorgen vanaf 10.30 uur achtereenvolgens fanfare De Eendracht, dansclub Scratch en fanfare de Vrije Burgers voor een demonstratie van hun kunnen en de jazzliefhebbers komen dit jaar eveneens aan hun trekken. Bij mooi weer - en daar duimen we nu al voor - treedt om 12.00 uur aan de ‘‘veusekweek’ - dat deel van de Liersebaan dat naar het kerkhof leidt - Jazz Trio op.

Voor elk wat wils dus op de jaarmarkt van Koningshooikt. Wij hopen daarom iedereen, jong en minder jong, te mogen verwelkomen op zondag 23 juni 2019.

-  Geïnteresseerde standhouders kunnen inschrijven tot 22 juni via dorpsraad@koningshooikt.be of 0478 93 88 06
- Alle info kan via dit mailadres bekomen worden


Affiche van de jaarmarkt
GEZINSBOND
*Op zondag 4 augustus Eskahoeve g-EZEL-lig GEZIeN Dan opent de Eskahoeve Hazendonk 43 te Koningshooikt speciaal voor ons haar deuren. (Eskahoeve bekend via RTV) Kom samen met zoon/dochterlief (+6 jaar) van 13u tem 18u een leuke namiddag beleven ,midden in de natuur,een oase van rust.
De ezeltjes zien er uiteraard ook al naar uit om jullie te vergezellen.
Na al dat spelen en ravotten met de ezeltjes krijgen we honger. Dan komt onze tweede namiddagactiviteit . We gaan onze innerlijke ik versterken door onze eigen pizza en drank te maken ,om deze gezellig samen op te eten en te drinken rond de pizzaoven. Er worden andere drankjes voorzien tegen democratische prijzen. De prijs voor deze speciale unieke namiddag is 25€ per kind en 15€ per begeleider. (pizza’s inbegrepen)
Omdat de groep beperkt moet zijn ,zodat ieder een metgezel heeft ,is snel inschrijven de boodschap en uiteraard ook een must!
Dit doe je voor 10 juli 2019 door een mailtje te versturen naar gezinsbondkoningshooikt@gmail.com .Vermeld de namen en leeftijden van de deelnemers alsook je telefoonnummer.
Je inschrijving wordt pas definitief na betaling op rekeningnummer: Linda De Wit, BE95 0004 3084 1058 in de mededeling vermeld je de namen van de deelnemers + Gezellig gezien.

Naar jaarlijkse gewoonte richt café 't Lammeke weer een wandel en fietszoektocht in
Monneke ons weer wat foto's heeft bezorgd van het shoolfeest van de H.Hartschool en het paastornooi op KVK Hooikt. fotopagina
Zorgboerderij Tallaart gaat een halftijdse kracht met een therapeutische achtergrond in dienst nemen. Om dat te helpen financieren organiseert Evi Van Camp binnenkort boerderijkampen  ( bron HLN )  meer info
Wenst u uw eigendom te verkopen of te verhuren?
Bel vrijblijvend voor een afspraak met uw plaatselijke Vastgoedexpert Gysemans Kristel
Na een belletje op 0495/24 34 44 bent u natuurlijk ook welkom op ons kantoor in de voormalige pastorij van Koningshooikt (naast de Apotheek)
Tot ziens, de koffie staat klaar!
Vriendelijke groeten Kristel.
...Valt 30 km binnen je wandelbereik? Trage wegen knutselden voor jou een boeiende, verrassende tocht in mekaar langs de mooiste plekjes en over de groenste paden tussen Lier en Antwerpen. Overtuig jezelf en ga voor meer info naar de pagina van trage wegen.