Beste Hooiktenaars,
Door de inbrakenplaag die vorig jaar in november ons dorpje teisterde, is er in samenspraak met de politie en het stadsbestuur van Lier besloten om een Buurt Informatie Netwerk op te starten, en dit om de mensen terug een veiliger gevoel te kunnen geven. Deze BIN zou normaal vanaf 23 februari 2020 actief moeten zijn
De BIN zou de naam “Bin Midden Koningshooikt” dragen en deze strekt zich uit van het midden van de Mechelbaan tot aan “ het sterreke”,  dan tot aan het ronde punt aan Van Hool en dan de liersebaan tot aan nr 175.
Van af 10 feb 2020 gaan enkele vrijwillige medewerkers proberen om langs te komen bij U met de vraag of u eventueel wil worden aangesloten bij deze BIN. Dit is vrijblijvend, maar iedereen die aangesloten is bij deze BIN krijgt dan, bij eventuele inbraken of gevaarlijke situaties, een waarschuwing, van de bevoegde instanties, via telefoon ( dringend ), sms of mail ( niet dringende ).
Wat nodig is voor aansluiting, is uw naam, adres, gsm/telefoonnummer en eventueel een emailadres. Deze gegevens worden opgeslagen in een database BIJ DE POLITIE, dus niet bij ons, en dit om uw privacy te garanderen.
We zijn ook nog op zoek naar mensen die hun schouders mee onder dit project willen zetten,
Een beetje tijd  om in uw straat te informeren naar wie er wil aansluiten zou ons ( en de BIN ) al veel helpen. Voor meer info hieromtrent kan u steeds terecht bij Steven Hellemans
via:  Hellemans.steven@gmail.com     of onze facebookpagina
   https://www.facebook.com/groups/1293720134145920

  Met vriendelijke groeten het BIN midden team

Monneke ons weer wat foto's heeft bezorgd.
varkenskoppenverkoop en de nieuwjaarsreceptie op de "Laag"
Naar de fotopagina
De Vlaamse Regering erkende de storm en rukwinden in de periode van 9 tot 15 maart 2019 als ramp. Ook Lier is opgenomen in de afgebakende zone.

Inwoners die schade leden kunnen tot 31 maart 2020 een aanvraag tot tegemoetkoming indienen. Je doet dit bij voorkeur via het e-loket van het Vlaamse Rampenfonds. Let wel: niet alle schade komt in aanmerking voor een tegemoetkoming. Meer info hierover op de website van de Vlaamse Overheid. In een woningverzekering (brand en eenvoudige risico’s) is de dekking tegen natuurrampen verplicht opgenomen. Het Vlaams Rampenfonds komt niet tussen voor verzekerbare schade in het kader van deze dekking.

Meer info: https://overheid.vlaanderen.be/rampenfonds, tel. 02 553 50 10 of rampenfonds@vlaanderen.be.
Monneke was weer aanwezig op de huldiging van 175 jaar bestaan van het kapelleke in de B.V.Hoolstraat, op het Moederdag ontbijt in de " Waaier" het openluchtconcert van fanfare " de vrije burgers ", het tuinfeest in "de Waaier" en op de prijsuitrijking van de fotozoektocht ingericht door Café 't Lammeke met het aansluitende bal en de BBQ
Veleau is de verzamelnaam van enkele provinciale fietsroutes die je meevoeren langs idyllische plekjes in de buurt van water. Dit jaar lanceert de provincie Veleau Jutse Plassen. Een mooie fietstocht van 30 kilometer door Koningshooikt, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De route vertrekt aan de Jutse Plassen en brengt je langs de vallei van de Itterbeek tot aan de monding in de Nete. Daarna gaat het stroomopwaarts door de valleien van de Goorbosbeek en de Dorpsbeek, tot je ten slotte weer aan de Jutse Plassen bent.

meer info op deze website
Monneke onze fotopagina weer wat heeft aangevuld, deze keer met de foto's van de opening op het gemeenthuis van de  tentoonstelling over Kolwesi, De jaarmarkt in ons dorp en de afterparty " Bar Jut "

naar de fotopagina
...Valt 30 km binnen je wandelbereik? Trage wegen knutselden voor jou een boeiende, verrassende tocht in mekaar langs de mooiste plekjes en over de groenste paden tussen Lier en Antwerpen. Overtuig jezelf en ga voor meer info naar de pagina van trage wegen.